Instructeur

Instructor Development Course

Om PADI Open Water Scuba Instructor te worden, moet je een Instructor Development Course (IDC) hebben afgerond. Deze bestaat uit twee delen; de Assistant Instructor- cursus en de Open Water Scuba instructor- cursus. De meeste duikprofessionals completeren de gehele IDC en gaan door naar de Instructor Examination (IE).

In een periode van 8 dagen leer je alle PADI cursussen te geven op recreatief niveau. We beginnen met een introductie, waarna je een aantal lespresentaties krijgt van de Course Director zodat je weet wat er van jou verwacht wordt.

Je geeft tijdens het IDC:

  • Meerdere theoriepresentaties
  • Verschillende zwembadlessen
  • Uitdagende buitenwaterlessen

De Course Director evalueert:

  • Jouw skilldemonstraties
  • De zwemtest
  • Jouw reddingsvaardigheden op demo niveau
  • Jouw theoretische kennis

Tijdens de Instructor Examination word je beoordeeld op jouw lessen door de examinator van PADI. Het IDC dient niet alleen als voorbereiding op inhoudelijk vlak, het geeft jou het zelfvertrouwen om hier probleemloos te slagen!

Startvereisten IDC

Deelname IE

  • PADI Divemaster brevet, minimaal 6 maanden voor het IDC behaald
  • 60 gelogde duiken
  • EFR behaald in de afgelopen 24 maanden

Na afronding

Rolmodel

Na het behalen van het IE ben je bevoegd om les te geven van beginner tot pro- van proefduik tot en met Divemaster. Jij bent er als PADI Instructor om duikers vaardigheden aan te leren waarmee zij zich op een gecontroleerde manier onder water bewegen en plezier hebben in een bijzonder vorm van vrijetijdsbesteding. Je bent een rolmodel voor duikers en een voorstander van verantwoorde omgang met het onderwaterleven.

Internship

Na het behalen van het IE ben je bevoegd om les te geven van beginner tot pro. Als onderdeel van jouw cursustraject bij MaiDiving, heb je de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen bij ervaren instructeurs met echte cursisten, waar je jouw geleerde vaardigheden in praktijk brengt en verder ontwikkelt. Dit draagt bij aan jouw zelfvertrouwen als instructeur en geeft een hogere kwaliteit in jouw manier van lesgeven.

Doorgroeien

Volg na het IE een Specialty Instructor cursus in jouw gekozen discipline. Je leert lesgeven in PADI Specialties onder leiding van de Course Director in een realistische setting met echte cursisten. Ook is het mogelijk de Master Scuba Diver Trainer kwalificatie te behalen bij MaiDiving, door Specialty Instructor cursussen te volgen en cursisten te brevetteren.

Hoe was jouw IDC?

Het leek mij fantastisch om mijn hobby met anderen te kunnen delen, dus ik heb ook veel plezier gehad tijdens mijn IDC. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet!

― Laura, OWSI sinds 2018

Je geeft veel: tijd, energie, zorgvuldigheid, theorie en praktijk, maar daarna krijg je er zoveel moois voor terug.

― Ron, OWSI sinds 2017

Heb je vragen?

Ben je al instructeur bij een andere opleidingsinstantie en zou je een cross-over willen doen, of ben je geïnteresseerd in een pakketdeal van PADI Pro opleidingen?


Contact

010- 295 47 45

Divecenter

Albrandswaardsedijk 188b

3172 XB Poortugaal

Disclaimer & privacystatementAlgemene voorwaarden MaiDiving